coaching_1.png

Coaching

Voel je je uitgeput en somber..? Ik kan je helpen.

Somber uit je bed komen, en opzien tegen de dag die voor je ligt, werk doen dat je niet langer aanspreekt. Herken je dit gevoel? Je vermogen te genieten is weg. Je zondert je af en komt niet graag buiten de deur. Het grootste deel van de tijd ben je somber, of zelfs ongelukkig. 

Het werk dat je doet lijdt hieronder. Misschien ga je helemaal niet meer naar je werk, is het allemaal even teveel. Dit kan het gevolg zijn van een stressvolle periode, die uitmondt in een burn-out. Die op zijn beurt weer over kan gaan in een depressie. Wat het ook is, er is professionele hulp nodig. 

Herken je dit? Het is goed te weten dat je er dan niet alleen voor staat. Heb jij al eens aan coaching gedacht? Als gecertificeerd coach én ervaringsdeskundige kan ik je helpen door een moeilijke periode heen te komen. Je bent van harte welkom.

Coaching bij stress, burn-out en depressie?

Er zijn veel mensen die baat hebben bij een coach en het aanbod aan verschillende soorten coaching is dan ook groot. Ook bij stressklachten, een burn-out of een depressie is het goed wanneer je met een coach kunt praten, die jou begeleidt naar herstel. 

Het kan fijn zijn te praten met iemand die precies weet wat jij doormaakt. Die uit eigen ervaring weet welke problemen je tegenkomt, en wat het effect is van je problemen op je omgeving. Een gecertificeerd coach die jou door de moeilijke tijd heen kan gidsen. 

Burn-out of depressie?

Negatieve gevoelens komen en gaan in ons leven. Maar soms blijven ze, en kan je last hebben van wat een burn-out of een depressie blijkt te zijn.   

Een burn-out wordt omschreven als een gevoel van uitputting, cynische of negatieve gevoelens ten opzichte van je werk en verminderde professionele efficiëntie. Een depressie heb je wanneer je je gedurende langere tijd somber voelt. Zo’n periode houdt dan minstens drie weken aan en wordt gekenmerkt door een ongewoon sombere stemming. Daarnaast zijn er nog andere symptomen, zoals nodeloos piekeren, zelfverwijt, en een gewijzigd eetpatroon. 

Burn-out en depressie lijken op elkaar maar zijn toch verschillend. Het is goed om in een nader gesprek vast te stellen waar jij specifiek last van hebt. In een burn-out spelen doorgaans werkgerelateerde problemen een rol, en kunnen aanpassingen op het werk een oplossing bieden. Ook bij een depressie kan coaching zeker helpen, maar bij een zware depressie kunnen medicatie en therapie noodzakelijk zijn. Is dit het geval dan ga ik graag met je op zoek naar een passende therapeut. 

Wat er ook speelt, de coachings variëren van persoon tot persoon en hebben een zeer persoonlijk en dus uniek karakter. 

Wil je weten hoe het met jouw stemming staat, dan kan je de onderstaande test doen. Eén is gericht op depressie, de ander op burn-out.

.