Bedrijf.png

Waarom investeren in duurzame gedragsverandering een goed idee is.

Een medewerker die goed in z’n vel zit, presteert beter en meldt zich minder vaak ziek. Dat is goed voor de medewerker én voor de organisatie. Door te investeren in duurzame gedragsverandering, inzetbaarheid en preventie worden tevens burn-outs voorkomen.

  • Minder stress en overbelasting.     

  • Minder ziekteverzuim.

  • Betere prestaties, minder kosten.

  • Vergroten van de duurzame inzetbaarheid.

 

Focus op eigen regie

Mijn aanpak focust zich op de eigen regie van medewerkers. Hierbij wordt gewerkt aan mentale vitaliteit. The Lab of Life methodiek is wetenschappelijk bewezen effectief en helpt medewerkers met het veranderen van gewoontes en patronen die niet bijdragen aan een gezonde leef- en werkstijl. 

Meer weten over hoe je je werknemers vitaal krijgt en vooral houdt?

Download hier onze white paper.

Van willen naar doen

Vaak weten we eigenlijk wel wat we willen veranderen, maar belemmert de natuurlijke weerstand tegen verandering ons om dit te doen. De kracht van onze aanpak schuilt in het overbruggen van de kloof tussen willen en doen, en het nieuwe gedrag te borgen. Dit lukt alleen als je de juiste route weet te bewandelen en deze route ken ik als geen ander. Daarom garanderen wij succes. 

Welke resultaten je kunt verwachten

Er wordt veel onderzoek gedaan naar de effecten van onze methodiek. Daarbij willen we graag meetbare resultaten kunnen laten zien. Hieronder staat een samenvatting van de resultaten over een periode van enkele jaren die we hebben behaald met de training die zich focust op de fysieke en mentale vitaliteit van medewerkers.

Labof Life.jpg